Bitcoin

Mannen i Russland vil ikke få sin stjålne BTC tilbake

Skulle noen miste bitcoin til hackere eller få stjålet myntene sine , er det første de vil gjøre å få politiet til å hjelpe dem med å beholde tapte midler. Når landets regulatorer jobber mot deg, som i Russland, kan det imidlertid være ekstremt frustrerende for dem som er ofre for ondsinnede handlinger.

Russland går mot BTC

En mann i Russland som har hatt mer enn 100 bitcoin-enheter stjålet fra ham for over to år siden, har søkt advokatbistand for å bringe tyvene for retten. Dessverre, mens bitcoin og kryptohandel skjer på russisk jord, ser ikke landet bitcoin eller andre former for krypto som penger eller lovlig anbud. Dermed har retten avvist mannens forespørsel om bistand og tar indirekte siden av de kriminelle som stakk av med pengene.

Dette har vært et langsiktig argument i bitcoin-rommet i mange år. Kvalifiserer BTC som penger? Er det eiendom? Er det basert på tynn luft? Hvem bestemmer hva bitcoin er, og hvordan kan den til syvende og sist oppnå respekten og oppmerksomheten den fortjener? I USA anses for eksempel bitcoin som eiendom over penger, gjennom det er noen selskaper som Overstock.com som godtar BTC-betalinger i stedet for fiat for varer og tjenester.

Å legge fornærmelse mot offerets skade er det faktum at bitcoinsene hans ble stjålet etter at han ble kidnappet av de tiltalte i 2018. Han har bedt om at retten skal gi ham hjelp til å beholde pengene kidnapperne stjal, som inkluderte om lag 90 000 dollar russiske rubler og mer enn 900 000 dollar i BTC. Det er anslått at nærmere 1 million dollar ble tatt.

Mens rublene ble beordret til å tilbakebetales, ble mannen imidlertid nedstemt når det gjaldt å få BTC-enhetene tilbake. Retten hevdet at ikke bare bitcoin ikke er penger, men at det heller ikke kvalifiserer som eiendom i henhold til russisk standard lov, og at de dermed ikke kan returneres. I rettens øyne eksisterer ikke bitcoin, og noe som ikke eksisterer, kan ikke gis tilbake. De tiltalte ser imidlertid på omtrent åtte til ti års fengsel, så det er ikke som rettferdighet ikke blir servert.

Hvordan kan mynten få den respekten den fortjener?

Likevel er det nedslående å se så mange regulatorer som har et slikt tilbakeblikk på en valuta som på dette tidspunktet har eksistert i mer enn 12 år og til slutt har bevist seg igjen og igjen i finansverdenen. Offeret – som forblir navngitt i skrivende stund – har fortsatt muligheten til å gå til en ankedomstol og inngi en forestilling for å få cryptocurrency tilbake, men på dette stadiet er det praktisk talt hvem som helst.

Russland har nylig opplevd et solid utbrudd i kryptohandel , delvis takket være spredningen av coronavirus .