Bitcoin

JPMORGAN: BITCOIN INSTITUTIONELLA INFLÖDEN I OKTOBER ÄR „IMPONERANDE“

  • Ledande Bitcoin och crypto-asset fondförvaltare Grayscale har sett en stark tillströmning av investeringar de senaste månaderna.
  • JP Morgan-analytiker tror att detta kan vara ett tecken på att Bitcoin fungerar som ett alternativ till guld.
  • JP Morgan noterade att medan kapitalinflöden har minskat för guld-ETF: er, ser Grayscale sina Bitcoin-innehav explodera högre.

BITCOINS INSTITUTIONELLA INFLÖDEN ÄR IMPONERANDE

Ledande Bitcoin och crypto-asset fondförvaltare Grayscale har sett en stark tillströmning av investeringar de senaste månaderna.

JP Morgan-analytiker släppte nyligen en rapport som bekräftade dessa trender. Analytikerna noterade att Grayscales oktoberdata, specifikt angående Grayscale Bitcoin Trust, antyder att BTC i allt högre grad kan fungera som ett alternativ till guld. Guld har länge sett på som den traditionella häcken mot inflation, även om Bitcoin Future kan få fart enligt JP Morgan:

„Det som gör oktoberflödesbanan för @Grayscale #Bitcoin Trust ännu mer imponerande är dess kontrast med motsvarande flödesbana för #guld-ETF: er, som totalt sett såg blygsamma utflöden sedan mitten av oktober …“

Att driva denna förskjutning i berättelse från att guld är häck till Bitcoin som häck utlöses av kommentarer från framstående investerare och analytiker.

Paul Tudor Jones, en miljardär Wall Street-investerare, sa nyligen att han tycker att Bitcoin är den bästa inflationen i världen.

”Anledningen till att jag rekommenderade Bitcoin är att det var en av menyerna för inflationstransaktioner, som guld, som TIPS-brytningar, som koppar, som att vara en lång avkastningskurva och jag kom fram till att Bitcoin skulle bli den bästa inflationen. ”

EN LIKVIDITETSKRIS FÖR SÄLJNING

Analytiker tror att denna mycket köpaktivitet av institutionella handlare kommer att orsaka en ”säljsidans likviditetskris”.

„Light“, en framstående kryptotillgångshandlare, kommenterade nyligen att institutioner skulle kunna utlösa denna kris:

”Mycket av det köptryck som konkurrerar om att skärpa BTC-försäljningens likviditet de senaste veckorna kommer från institutioner. De köper från människor som befinner sig i misstrostadiet. ”

Senaste nyheterna visar att denna köpvolym finns. MicroStrategy köpte Bitcoin i värde av 425 miljoner dollar under två månader medan Square förvärvade 50 miljoner dollar i BTC för sin egen balansräkning. Det har också funnits anekdotiska bevis angående stora institutionella aktörer som köper den ledande kryptovalutan via platsbörser.

Vad som är viktigt med denna förmodade „kris“ är att analytiker förväntar sig att köpvolymen kommer att öka ännu mer dramatiskt när försäljningsvolymen avtar.

Dessa analytiker tittar specifikt på detaljhandelsinvesterare, som ännu inte har återgått till kryptovalutautrymmet en massa sedan de till stor del lämnade 2018 års björnmarknad. Detaljhandelsinvesterare var det som utlöste Bitcoins rally till 20 000 dollar 2017.