Bitcoin-rally bremser når hval overfører rikdom til detaljistinvestorer

Kryptoanalysefirma Glassnode har oppdaget flere indikatorer som tyder på at Bitcoins okser kan avta.

Analytics-leverandøren Glassnode rapporterer at nåværende indikatorer på kjeden antyder at Bitcoin-oksemarkedet kan komme inn i de senere stadiene

I rapporten om 22. uke om kjeden rapporterte analyseleverandøren Glassnode om nedgang i antall Bitcoinhvaler til tross for jevn akkumulering fra lommebøker som hadde 1 BTC eller mindre siden mars 2018.

„Den vedvarende opphopningen av små holdere viser vilje til HODL gjennom volatilitet med trenden ubrutt fra midten av 2018 til kaoset i 2020,“ bemerket rapporten.

Hvaladresser med over 100 BTC har vært relativt flate til sammenligning, med gruppen som for tiden har 62,6% av tilbudet – en økning på bare 0,87% de siste 12 månedene.

Med utgangspunkt i beregningen „Reserve Risk“ – som brukes til å vurdere tilliten til langsiktige innehavere i forhold til prisen på Bitcoin, hevder Glassnode at BTC „formueoverføring“ fra langsiktige holdere til nye kjøpere pågår.

Reserverisiko: Glassnode

Rapporten uttalte at oksemarkeder generelt følger en lignende formuesoverføringsbane over tre forskjellige faser, som kan brukes til å estimere hvilket stadium den nåværende syklusen er i. Peak hodl-faser er bøyepunkter der den største andelen langsiktig holder, eller LTH , eide mynter er i fortjeneste .

“I likhet med Reserve Risk-beregningen, antyder disse studiene at forholdene ligner andre halvår eller senere stadier av et oksemarked. Det er fortsatt en større relativ andel av tilbudet som fortsatt holdes av LTHs som bare har brukt 9% siden det antatte Peak HODL-punktet. ”

Glassnode er ikke alene om å spekulere i at slutten av oksesesongen kan være truende, med kinesisk gruvebasseng BTC.TOP-sjef Jiang Zhuoer som spekulerer i at oksemarkedet kan være over så snart september.

Når han snakket med lokale medier 21. mars , siterte han en generell økonomisk gjenoppretting blant COVID-19-vaksineutrulling og en sannsynlig avtagende interesse for kryptoaktiva dersom den nylige trenden med store selskaper som Tesla og MicroStrategy legger til Bitcoin i sine statsreserver, opphører å fortsette som sannsynlige katalysatorer for markedsomslag.

Investeringsforvalter Timothy Peterson bemerket også den nylige nedgangen i hval, og sa: „Slike grep er ofte, men ikke alltid, forbundet med bjørnemarkeder.“ Peterson spekulerte i at Bitcoins pris kunne falle så lavt som $ 25.000.