Bitcoin

Bitcoin Hits New Yearly High, Andere Top Coins Shoot Upwards, Too

De nummer één van de cryptocurrency ter wereld, bitcoin (BTC), heeft vandaag een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt, hoewel het in de afgelopen 24 uur door vier andere munten in de top 10 werd overtroffen.

Bitcoin wordt momenteel (14:25 UTC) verhandeld op 12.157. Het is met bijna 3% gestegen in de laatste 24 uur en bijna 2% in de laatste week. Binnen enkele minuten na het bereiken van de nieuwe high was het begonnen met het corrigeren van lager, waardoor de positie net boven de 12.140 dollar bleef.

Nog maar een week geleden bereikte het USD 12.037, na een vergelijkbare dagelijkse stijging.

Daarvoor, op 2 augustus, ging het naar USD 12.041, en stortte daarna in enkele minuten met USD 800 in.

Ondertussen blijft de tweede munt door marktkapitalisatie en een van de best presterende crypto activa dit jaar, ethereum (ETH), grotendeels onveranderd in een dag en is met 1% gestegen in een week, handelend op 428 USD.

Tegelijkertijd hebben vier andere munten het vandaag beter gedaan dan de bitcoin: XRP, litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV) zijn de afgelopen 24 uur tussen 4,6% en 2,6% gestegen.

De hele marktkapitalisatie is met 2,37% gestegen tot 387,16 miljard dollar, terwijl de Bitcoin-dominantie bijna 58% bedraagt.

Ondertussen, zoals gemeld, lanceerde Grayscale, een grote crypto-activabeheerder die eigendom is van Digital Currency Group, vorige week een nationale crypto-advertentiecampagne in de VS, met CEO Barry Silbert die op vrijdag tweet dat het bedrijf net zijn „grootste fondsenwervingsweek EVER“ heeft beëindigd.